Dit is de Nacht van de Vluchteling 2023!

03 April 2023 12:24

In het weekend van 17 en 18 juni 2023 vindt weer de mooiste nacht van het jaar plaats: de Nacht van de Vluchteling. Door een wandelroute af te leggen, tonen duizenden deelnemers zich massaal solidair met al die miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld en halen zij geld op voor noodhulp. 

 

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een 10, 20 of 40 km route in de stad van hun keuze. Leuk nieuws: de 40 km nachtroutes zullen weer van stad naar stad lopen dit jaar! 

  • Van Rotterdam naar Den Haag (start- en finishlocatie volgen snel); 
  • Van Amersfoort (Prodentfabriek) naar Utrecht (finishlocatie volgt); 
  • Van Haarlem (De Koepel) naar Amsterdam (Westergasterras); 
  • Van Nijmegen (Vasim) naar Arnhem (Stadsvilla Sonsbeek); 
  • Van Tilburg (Poppodium 013) naar Eindhoven (Ketelhuis).  

 

In alle startsteden wordt ook een 10 en 20 km avondroute georganiseerd. Hier nodigen we in het bijzonder scholen en bedrijven van harte voor uit.    

 

En voor alle vroege vogels hebben we dit jaar iets heel speciaals: een ochtendroute op zondag! In alle vroegte zullen deze deelnemers zich bij rustlocatie 2 of 3 aansluiten bij de 40 km lopers. Omdat het om testroutes gaat, kan een beperkt aantal mensen zich hiervoor inschrijven. 

 

We besteden dit jaar in het bijzonder aandacht aan unieke belevingen langs de route, die deelnemers zullen verrassen en tot nadenken zullen stemmen. Onderweg ontdekken zij bijvoorbeeld de verhalen van onze inspirerende Nachtambassadeurs. Bij de finish wacht hen een warm onthaal, waar ook vrienden en familie welkom zijn.  

 

Kortom, het belooft een prachtige Nacht te worden waarbij we samen één doel voor ogen hebben: een verschil maken voor mensen op de vlucht, waar ook ter wereld. 

Deelnemersinformatie

Ik schrijf me in!