7x ACTIE TIPS

DONATIEBOX
Wij hebben handige tools om je te helpen! Via info@nachtvandevluchteling.nl kun je een donatiebox aanvragen. Deze ontvang je dan per post. Waar komen mensen nu het meest? De supermarkt! Vraag of je het daar mag plaatsen zodat mensen bij de kassa een kleine donatie kunnen doen. Het werkt helemaal goed als je er een briefje bij doet, met een uitleg waar het geld naartoe gaat.

 

HIEPERDEPIEP HOERA!
Vraag in plaats van cadeautjes een donatie voor jouw actie. Niet alleen slim, maar dan vindt iedereen je ook nog eens super nobel. Ps. Facebook heeft hier een hele handige en simpele tool voor.

 

DIGITALE SALE
Wil je ook een heerlijk opgeruimd huis en zoek je toevallig een leuke bezigheid voor je kinderen? Ruim dan samen alle kasten, lades en de schuur op en zet alles op Marktplaats. De opbrengst kan naar Stichting Vluchteling en als je het goed aanpakt leren je kinderen ook nog eens onderhandelen.
Ps. Marktplaats heeft concurrentie, want je hebt nu ook United Wardrobe, The Next Closet, Vinted en Tientjeofminder.

 

SOCIAL DISTANCE PARTY
Iedereen snakt naar sociaal contact en als dat niet live kan, dan maar digitaal. Organiseer een online borrel, regel muziek en vraag iedereen zijn eigen hapjes en drankjes mee te nemen. Vergeet niet entree te vragen, want anders krijgen ze de link niet voor je toffe feestje.


KOKEN EN BAKKEN
Je kunt geen taarten bakken en verkopen op de braderie. Nu iedereen thuis zit, hebben mensen wel meer tijd om te koken. Geef een online kookworkshop of laat iedereen weten dat je taarten bakt en ze op een corona vrije manier aan de deur bezorgt.

 

SKILLS
Ben je kunstenaar, personal trainer, muzikant, kapster of heb je een ander talent? Deel ze dan tijdens een online webinar en vraag mensen om een kleine bijdrage. Sharing is caring!

 

HEITJE VOOR EEN KARWEITJE
Er zijn veel mensen die nu niet de deur uit kunnen of durven. Laat weten dat jij klusjes – uiteraard op een veilige manier- wil doen. De hond uitlaten, het gras maaien of wellicht de ramen zemen in ruil voor een kleine bijdrage. Die donatie vinden ze vast niet erg, het geld gaat immers naar een goed doel.

 

Heb je zelf een geweldig idee en wil je deze met ons delen? Daar zijn we altijd heel blij mee!

Mail dit naar info@vluchteling.nl