7X TIPS GELD INZAMELEN

 

KLEED JE ACTIEPAGINA AAN
Is je actiepagina aangemaakt? Start nu met het persoonlijk maken van jouw pagina. Plaats een foto of misschien zelfs een video van jezelf. Vertel over jouw motivatie. Waarom doe je dit en waarom hoop je dat mensen je gaan sponsoren. Hoe persoonlijker je pagina, des te meer kans je maakt op donaties. Het gros van je supporters zal doneren, omdat ze het tof vinden dat jij in actie komt voor een goed doel.

 

TRAKTEER JEZELF
Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Wie weet inspireer jij jouw sponsors! Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

VERTEL IEDEREEN OVER JOUW ACTIE
Breng iedereen op de hoogte van jouw actie. In levende lijve gaat in deze corona tijden moeilijk, maar gelukkig zijn er genoeg technologische snufjes die je op gang helpen.

Whatsapp
Maak bijvoorbeeld een verzendlijst aan op WhatsApp en deel de link naar jouw pagina plus jouw motivatie aan iedereen in die lijst.

Skype, Zoom, Houseparty en er zijn nog zoveel meer.
Start een conversatie met groepen. Bijv. je sportmaatjes, je vrienden, je klasgenoten of je collega’s. Vertel ze over je actie en vraag ze om te doneren.

Social Media
Vertel op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram over je actie laat regelmatig zien hoe het ervoor staat Betrek je volgers/vrienden bij je voorbereidingen, vertel hoe je sponsoring verloopt en bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Zo zien anderen dat je gesponsord wordt en dit motiveert hen om het ook te doen! Echt, het helpt!
**Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina en gebruik de hashtag #actievoorvluchtelingen

Lokale media
Vergeet de regionale of lokale krant, radio of tv niet! Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws: benader ze met je bijzondere verhaal of inzamelactie. Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsors. Is het gelukt? Dan horen wij jouw verhaal natuurlijk heel graag. Zo kunnen we er nog een beetje extra aandacht aan geven!

 

DURF TE VRAGEN
Als je iemand vertelt over je actie, durf dan ook de vervolgvraag te stellen. Dus als iemand zegt: ‘Wat een leuke actie!’, dan zeg jij. ‘Ja hè! Met hoeveel zou je me willen sponsoren?' Zo maak je het gesprek rond en eindig je niet alleen met een duimpje, maar ook daadwerkelijke donaties ;-)

 

VERSTAND VAN ZAKEN
Een van de belangrijkste redenen dat mensen je sponsoren met een gift, is omdat je ze het persoonlijk vraagt. Sommige mensen willen daarnaast ook weten waar hun geld dan aan besteed wordt. Een terechte vraag! Wat je dan kunt antwoorden is het volgende: Jouw hulp redt levens, juist nu, tijdens de corona crisis. Met je donatie draag je bij aan o.a. voorlichting, schoon drinkwater, zeep en medische hulp voor vluchtelingen wereldwijd. Je kunt ook naar deze pagina verwijzen voor meer info.

 

BETREK EN BEDANK JE SPONSOREN
Blijf in contact met je sponsors. Laat regelmatig iets van je horen, bijvoorbeeld over hoe het fondsenwerven je afgaat en hoeveel geld je al bij elkaar gehaald hebt. Op jouw persoonlijke pagina kun je een blog bijhouden. Een goede manier om nieuws met je sponsors te delen!
Heel belangrijk! Bedank iedereen persoonlijk die jouw actie steunt! 

 

HOU VOL!
Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of Whatsapp berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint ;-)