koude nachten in mijn tent, geeft warmte voor de vluchtelingen

Willeke Pleunis

Raised

1,999
133% reached of my target amount €1,500
Closed You can't donate anymore

Op dit moment ligt Nederland onder een mooie dikke laag sneeuw. De sleeën waren binnen no time uitverkocht en er stonden lange rijen bij de schaatsenslijpers. Iedereen is opeens weer vrolijk en corona wordt heel even vergeten. De sneeuwpret is nu in het land. Mensen zijn blij, kinderen lachen, volwassen lopen aan sleetjes te trekken, glijden stiekem zelf even naar beneden met de slee en mooie plaatsjes worden er geschoten, want tja het kan zomaar weer heel wat jaren duren voordat er weer sneeuw valt.

Maar sneeuw en vooral kou levert niet altijd lachende gezichten en mooie plaatjes op. Sterker nog, heel veel mensen moeten zien te overleven in bittere kou. De vluchtelingen in Griekenland, Syrië en Libië hebben heel hard hulp nodig. Kleine kinderen lopen op blote voeten in plassen, slapen onder vochtige dekens en hun onderkomen is niet meer dan een dunne tent. Na alles wat ze al hebben meegemaakt moeten ze nu in deze bittere kou zien te overleven. Jammer genoeg zijn dit geen beelden die op het journaal voorbij komen. Maar deze vluchtelingen horen wel die aandacht te krijgen.

Ik wil doormiddel van mijn actie aandacht vragen voor deze mensen en hoop op jouw steun! Ik ga vanaf zondag 14 februari t/m vrijdag 19 februari in mijn tentje slapen. Met deze kou wordt dat best een uitdaging maar die ga ik aan! Wil jij mij sponsoren? Zo zorgen wij er voor dat de vluchtelingen er warmer bij zitten.

#GEEFWARMTE

Alvast bedankt!

Willeke