koude nachten in mijn tent, geeft warmte voor de vluchtelingen

Willeke Pleunis
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.500 (133%)

Op dit moment ligt Nederland onder een mooie dikke laag sneeuw. De sleeën waren binnen no time uitverkocht en er stonden lange rijen bij de schaatsenslijpers. Iedereen is opeens weer vrolijk en corona wordt heel even vergeten. De sneeuwpret is nu in het land. Mensen zijn blij, kinderen lachen, volwassen lopen aan sleetjes te trekken, glijden stiekem zelf even naar beneden met de slee en mooie plaatsjes worden er geschoten, want tja het kan zomaar weer heel wat jaren duren voordat er weer sneeuw valt.

Maar sneeuw en vooral kou levert niet altijd lachende gezichten en mooie plaatjes op. Sterker nog, heel veel mensen moeten zien te overleven in bittere kou. De vluchtelingen in Griekenland, Syrië en Libië hebben heel hard hulp nodig. Kleine kinderen lopen op blote voeten in plassen, slapen onder vochtige dekens en hun onderkomen is niet meer dan een dunne tent. Na alles wat ze al hebben meegemaakt moeten ze nu in deze bittere kou zien te overleven. Jammer genoeg zijn dit geen beelden die op het journaal voorbij komen. Maar deze vluchtelingen horen wel die aandacht te krijgen.

Ik wil doormiddel van mijn actie aandacht vragen voor deze mensen en hoop op jouw steun! Ik ga vanaf zondag 14 februari t/m vrijdag 19 februari in mijn tentje slapen. Met deze kou wordt dat best een uitdaging maar die ga ik aan! Wil jij mij sponsoren? Zo zorgen wij er voor dat de vluchtelingen er warmer bij zitten.

#GEEFWARMTE

Alvast bedankt!

Willeke

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
27-02-2021 | 08:24 Bedankt dat jij je hiervoor inzet, Willeke!
21-02-2021 | 15:12
20-02-2021 | 09:31 He Will, toppertje :-), super stoer van je dat je je inzet voor dit doel, we houden van je, dikke kus en liefs van Lida en Peppo
19-02-2021 | 20:44
19-02-2021 | 18:20